Κόμβοι καινοτομίας και επιχειρηματικότητας!

Ο Κόμβος Καινοτομίας είναι μια πρωτοβουλία που προωθεί την καινοτομία και την βιώσιμη ανάπτυξη 

Στόχος της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας είναι η ωρίμανση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και ο μετασχηματισμός τους σε κερδοφόρες νέες εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Παράλληλα είναι η ωρίμανση του οικοσυστήματος νεανικής επιχειρηματικότητας, ώστε μέσα από δράσεις και ενέργειες, οι νέοι άνθρωποι να παρακινούνται να αποκτούν δεξιότητες και να αναπτύσσουν ιδέες οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε νέες επιχειρήσεις.

Στη σημερινή εποχή υπάρχει μεγάλη ένταξη γνώσης και εξέλιξη των τεχνολογιών και των οικονομικών συστημάτων και δημιουργούνται συνεχώς ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς νέοι άνθρωποι να παρακολουθούν στενά αυτές τις τάσεις και να αναπτύσσουν ιδέες, και με τη βοήθεια εξειδικευμένων ενεργειών αυτές να μετασχηματίζονται σε εμπορικά μοντέλα, σε νέες επιχειρήσεις.

Ο κόμβος φέρνει κοντά νέες επιχειρήσεις, νέους με ιδέες και όραμα, επιχειρήσεις, έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και δικτυώνει την αγορά με φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες. Από την αλληλεπίδραση αυτή κερδίζουν όλοι. Οι νέες ιδέες μπορεί να ωριμάσουν, να αναπτυχθούν και να δημιουργηθούν νέα προϊόντα, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίες, τα στελέχη αποκτούν τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες.

0Shares