ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ στο Auschwitz στην Πολωνία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Dikh He Na Bister” για την διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Είναι μια ευκαιρία ζωής.
το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει διάρκεια από της 27 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου και περιλαμβάνει επισκέψεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-εκτέλεσης στο Auschwitz όπως και συνεντεύξεις με τους τελευταίους επιζώντες από την Γενοκτονία.

Σκοποί :
Δημιουργία δυνατοτήτων για του συμμετέχοντες να μάθουν για τη Γενοκτονία των Ρομά, το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο ( αιτίες και αφορμές ) που οδηγούν σε αυτήν, καθώς και τις συνέπειες της για το σήμερα.

Ανάπτυξη κριτικής σκέψης και προβληματισμού για την κατανόηση και την ανάλυση των αγώνων των Ρομά στο σήμερα και το χθες ανά τον κόσμο.

Κατανόηση και κριτική αποτίμηση της Γενοκτονία και των συνέπειών της,  από την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως ένας μηχανισμός ηθικών θεωριών και συμπεριφορών.
Ενίσχυση της αξιοπρέπειας,της αλληλεγγύης και της εν συναίσθησης των ανθρώπων που υφίστανται ρατσισμό, διακρίσεις και κάθε μορφή αδικίας και πολλαπλού αποκλεισμού, διαβούλευση για τους ρόλους, τις ευθύνες και τις ευκαιρίες της νεολαίας στην αντιμετώπιση των χρόνιων προκλήσεων του ρατσισμού & των διακρίσεων.
Η εξέλιξη των συμμετεχόντων ώστε να γίνουν παράγοντες αλλαγής, να δημιουργηθούν κίνητρα, ικανότητες και να γίνει ενδυνάμωση των νέων και των οργανώσεων τους για την ανάληψη τοπικών, εθνικών και διεθνών δραστηριοτήτων για τη νεολαία σε θέματα μνήμης.

Σας παραθέτω την φόρμα συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMj_5pqwBBsW3ExmOQ3Qo3ruSlk8XFhzMtTVdFzfv0n5JTWg/viewform?fbclid=IwAR2t1o8zwwsxmA3QX4T07BqursTzdd7v3L8Iy4tWAtFCc-hoPdTEsqF08po

0Shares